ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΞΕΝΑΚΗ

Γεννήθηκε το 1978 και ζει με την οικογένειά της στην Aθήνα. Είναι απόφοιτος της Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης & Σχεδιασμού Αντικειμένων των ΤΕΙ Αθήνας και κάτοχος του Diploma of Higher Education από το Middlesex University of London στη Γραφιστική. Επιπλέον, έχει διδαχτεί την υφαντική τέχνη κι έχει συνεργαστεί με την μητέρα της επί σειρά ετών στο οικογενειακό τους εργαστήριο.

Από το 1999 ως το 2001 εργάστηκε ως Γραφίστρια και Εκπαιδεύτρια Εικαστικών Τεχνών στο Κέντρο Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΚΕΑ/ΑΜΕΑ) ενώ από το 2002 μέχρι το 2015 δίδασκε στο Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας «Η Στέγη». Εκεί αρχικά δημιούργησε το  εργαστήριο υφαντικής ενώ παράλληλα είχε αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος των Καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του Κέντρου. Από το 2013 μέχρι το 2015 ήταν υπεύθυνη του εργαστηρίου κεραμικής που στόχο έχει την εκπαίδευση και την παράγωγη διακοσμητικών και χρηστικών αντικειμένων.

Tον Ιανουάριο του 2015 ίδρυσε το XENAKI CERAMIC ART&DESIGN STUDIO. Πρόκειται για ένα χώρο πειραματισμού και μελέτης των δυνατοτήτων του πηλού με στόχο τόσο την δημιουργία γλυπτών, χρηστικών και διακοσμητικών αντικειμένων όσο και την άρτια εκπαίδευση ενδιαφερόμενων για την τέχνη.

Η πρώτη φορά που παρουσιάστηκε μέρος των έργων της ήταν στην 52η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής το Νοέμβριο του 2014 όπου και κατέκτησε τον 3ο έπαινο με δυο έργα από την συλλογή: Paper in Clay | Clay in Paper.

THE STUDIO

Η Φιλοσοφία

Το “XENAKI CERAMIC ART&DESIGN” Studio είναι ένας χώρος γνώσης, έκφρασης και δημιουργικής εκτόνωσης. Αναπτύσσει μελέτες που αφορούν το σύγχρονο design, την ένταξη κεραμικών στοιχείων σε εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους (art – γλυπτική), ειδικές κατασκευές (customized αντικείμενα-συνθέσεις), τον φωτισμό καθώς και το κόσμημα.

Στο ίδιο πλαίσιο βασίζεται και η διδασκαλία τις εκάστοτε ομάδας του εργαστηρίου δίνοντας περισσότερη έμφαση στον πειραματισμό, τη μελέτη και το προσωπικό ύφος του μαθητή.

Ο Χώρος

Το studio μας βρίσκεται στην Ηλιούπολη, μια όμορφη και ήσυχη περιοχή μέσα στο πράσινο. Στο νέο και φιλικό μας χώρο, ο επισκέπτης μας αποκτά πρόσβαση στην gallery ,αλλά και στο πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο μας, όπου λαμβάνουν μέρος τα μαθήματα-σεμινάρια μας, και η παραγωγή. Σκοπός μας είναι να του μεταφέρουμε όλη την ομορφιά της κεραμικής τέχνης, αλλά και το ζεστό και ομαδικό κλίμα που επικρατεί στον χώρο μας.

CONTACT US

Ελευθερίου Βενιζέλου 86, Ηλιούπολη 16344
T. 2109764234
K. 6989078117

info@ceramicdesign.gr

Επισκεφθείτε τον χώρο μας:

Δευτέρα, Τετάρτη: 10 πμ έως 6 μμ

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10 πμ έως 9 μμ

Σάββατο: 10 πμ – 3 μμ

 • Head_Bust_Sculpture_Statue_-_Handmade_Ceramic_Art_Deco_Female_Figurine_-_Carmen_1-1300×1300

  Κωνσταντίνα

  Production Manager

 • 77111678_10216755448611958_9117595612353658880_n

  Έφη

  Operation Manager

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Θέλετε να πραγματοποιήσετε την πρακτική σας άσκηση στην κεραμική; Αναζητούμε άτομα με όρεξη και ίσως να βρούμε και οι δύο αυτό που ψάχνουμε!

Απαραίτητα Προσόντα:

– Θα μετρήσει υπέρ σου να έχεις ισχυρές επικοινωνιακές δεξιότητες.
– Να δίνεις προσοχή στη λεπτομέρεια.
– Να χαρακτηρίζεσαι από δημιουργικότητα και ομαδικότητα

 

*Θα ρυθμίσουμε το ωράριό σας σύμφωνα με τη σχολή σας.

*Έχετε προοπτικές για μόνιμη εργασία μετά το πέρας της πρακτικής άσκησης.

Ενημέρωση…
 • Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.