clay-play-2

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι μέσα από την επίσκεψη των μαθητών στο χώρο μας να αποκτήσουν μια σφαιρική άποψη για την τέχνη, την σημαντικότητα της Κεραμικής και το σημαντικότερο να δημιουργήσουν το δικό τους αντικείμενο.

Τόσο η ενασχόλησή τους με τον πηλό όσο και η πληροφορία που θα πάρουν θα αποτελέσουν ίσως βασικά εργαλεία για την ανάπτυξη της δημιουργικής τους σκέψης, τον εμπλουτισμό των γνώσεων τους σε σχέση με την ιστορική και πολιτισμική αξία της καθώς και τον σημαντικό της ρολό στον σύγχρονο κόσμο.

.Στην ηλικία αυτή, όπου το παιδί «πλάθεται» και διαμορφώνει το χαρακτήρα του, η συμμετοχή σε μια τέτοια δημιουργική δραστηριότητα, συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη των κοινωνικών – επικοινωνιακών του δεξιοτήτων (ομαδικότητα -συνεργασία) και φυσικά στην καλλιέργεια της προσωπικότητας του.

Οι ώρες στο εργαστήρι μας θα είναι γεμάτες δημιουργία, γνώση, φαντασία και παιχνίδι, προσφέροντας στο παιδί την ευκαιρία να έρθει σ’ επαφή με τον εαυτό του και την ομάδα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Περιήγηση στον εκθεσιακό χώρο
Περιήγηση στον εκθεσιακό χώρο. Ξενάγηση στον εκθεσιακό μας χώρο και συζήτηση για τον πηλό και τις δυνατότητες του. Θα εστιάσουμε σε ιστορικά στοιχεία και τις χρήσεις του σε όλα τα επίπεδα, από τις πρώτες κοινωνίες ως και σήμερα.

Περιήγηση στον εργαστηριακό χώρο
Αρχικά θα γνωρίσουμε τα βασικά εργαλεία ενός κεραμίστα καθώς και τον βασικό εξοπλισμού ενός εργαστήριου (φούρνος ψησίματος, τον τροχό, τα εργαλεία γλυπτικής κτλ). Παράλληλα, ενημερώνουμε για την διαδικασία που απαιτείται μέχρι να πάρουμε στα χεριά μας το κεραμικό και η ξενάγηση ολοκληρώνεται με τον καθηγητή να κατασκευάζει αντικείμενο στον τροχό

Μάθημα Πηλοπλαστικής
Με την καθοδήγηση των καθηγητών διδασκαλίας οι μαθητές θα περάσουν στους πάγκους εργασίας, όπου θα έρθουν σε επαφή με τον πηλό. Θα έχουν την ευκαιρία να διαλέξουν ένα από τα project που θα τους δοθούν όπως η κατασκευή κούπας, πιάτου ή μπολ αλλά και η δυνατότητα κατασκευής αντικειμένου* της αρεσκείας τους.

Κλείσιμο προγράμματος
Αφού ολοκληρωθεί το μάθημα της πηλοπλαστικής θα ακολουθήσει μια ολιγόλεπτη συζήτηση με τους μαθητές, προκειμένου να μας εκφράσουν εντυπώσεις, απορίες αλλά  και σκέψεις τους για ότι παρακολούθησαν.

*Τα αντικείμενα που θα δημιουργήσουν οι μαθητές αφού ψηθούν  θα σταλούν στο σχολείο η σε οποίον χώρο μας έχει υποδειχθεί ώστε να τα παραλάβει ο κάθε μαθητής.

Κάντε κλικ στο παραπάνω button, κατεβάστε τη φόρμα, συμπληρώστε την και στείλτε την στο info@ceramicdesign.gr

□ Ηλικίες: 4-16 ετών
□ Ομάδες: Από 10 έως 30 άτομα
□ Κόστος: Επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Εργαστηρίου
□ Περίοδος Προγράμματος: Από Οκτώβριο έως Ιούνιο

Ενημέρωση…
  • Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.